Tre ting du ikke visste om lån til forbruk

Når man skriver artikler av typen «ting du ikke visste» så er det alltid en fare for at leseren allerede faktisk er klar over det som nevnes. Allikevel tar vi sjansen på at majoriteten av våre lesere ikke er klar over disse tre punktene om forbrukslån, som for deg som lånekunde utelukkende er positiv. Og om du allerede visste det, så kan du klappe deg selv på skulderen og si at du har gjort hjemmeleksa di.

1. Man trenger ikke sikkerhet for å låne

Det som kommer som et sjokk for mange når de skal ta opp sitt første forbrukslån, er at sikkerhet ikke er nødvendig for å låne. Mange har kanskje kun hørt om boliglån fra før av, og tror at man må ha egenkapital også for denne typen lån. Dette er «heldigvis» ikke tilfellet, og man kan søke om lån til forbruk uavhengig av om man har en krone eller ei i banken.

Lånesøknaden baseres rett og slett på inntekten din, og ikke på egenkapital eller hvor mye penger du har på konto. Dette er en stor fordel dersom man er tom for penger og behøver en ekstra slant til forbruk. Det eneste som kreves for å få et slikt lån, er at du ikke har betalingsanmerkninger og samtidig har fast inntekt i form av jobb eller lignende.

2. Du kan låne penger til hva du vil

En annen ting som ofte kommer overraskende på mange, er at man kan låne penger til nær sagt hva man vil. Mange tror at man er nødt til å oppgi ovenfor banken hvorfor man trenger lånet, og tenker kanskje at man neppe får innvilget en søknad om lån til sydenferie. Slik er det heldigvis ikke, for du kan låne penger til hva du vil, og banken bryr seg fint lite.

Eksempler på hva nordmenn ofte låner til er både oppussing og interiør, reise og ferie samt nedbetaling av annen gjeld. De seneste årene har det også vært populært – takket være et lavt rentenivå – å låne til både hytte, bil, båt og tilsvarende objekter. Til og med egenkapital for å finansiere kjøp av bolig har blitt populært!

3. Man kan faktisk få lån på dagen

Selv om det kanskje høres utrolig ut, så kan man i 2018 og fremover faktisk få et forbrukslån på dagen. Den eneste flaskehalsen i skrivende stund er utbetalingstiden ettersom det ofte tar noen timer før pengene tikker inn på konto. Selve søknadsprosessen er unnagjort på under 5 minutter, og gjennom signering via BankID slipper man nå å vente på dokumenter og lignende som tidligere ble sendt med Posten.

Det gjør at man faktisk kan få utbetalt et lån samme dag som man søkte om det, forutsatt at man legger inn søknaden relativt tidlig på dagen. Vær dog obs på at det ikke er alle banker som tilbyr dette, og ofte vil det kun være snakk om de mindre lånesummene som utbetales på dagen. Som en grense kan man si at lån under 50 000 kroner ofte har denne muligheten.